Til bestemmelse af glycerol i levnedsmidler og andre produkter.
Andre navne: Glycerin, 1,2,3-propantriol. (Eng.: Glycerol, 1,2,3-propanetriol, trihydroxypropane)
Glycerol er en trialkohol som indgår i triacylglyceroler (triglycerider) i glycolysen og glycerophospholipider. Glycerol dannes ved fermentering af alkoholer. Forekommer bl.a. i humle og i vine (danner "gardiner"). Blandbar i alle forhold m. vand og alkohol. lidt opl. i ether, uopl. i benzen. Anvendes som konsistensmiddel i en lang række produkter, blandt andet marcipan, kosmetik, papir og tobak. Glycerol har e-nummer E 422. Glycerol fremstilles af animalsk eller vegetabilsk fedt. Er ikke godkendt som sødestof selv om det har sødende virkning.
Forhøjede glycerolkoncentrationer i vine indikerer forurening med Botrytis cinera, som typisk forurener og fordærver vine. Eftersom glycerol ikke forefindes i grape, indikerer høje koncentrationer af glycerol i grapejuice mikrobiel kontaminering.
Detektionsniveauet er på 1,0 mg/l
Antall stk pr. pakke:1
Antall pakker pr kartong:40