Til bestemmelse af glycerol i levnedsmidler så som øl, grape, juice, honning, marcipan, spiritus, eddike, vin, og kosmetik, medicin, papir, pap, tobak og biologiske prøver.
Andre navne: Glycerin, 1,2,3-propantriol. (Eng.: Glycerol, 1,2,3-propanetriol, trihydroxypropane)
Glycerol er en trialkohol som indgår i triacylglyceroler (triglycerider) i glycolysen og glycerophospholipider. Glycerol dannes ved fermentering af alkoholer. Forekommer bl.a. i humle og i vine (danner "gardiner"). Blandbar i alle forhold m. vand og alkohol. lidt opl. i ether, uopl. i benzen. Anvendes som konsistensmiddel i en lang række produkter, blandt andet marcipan, kosmetik, papir og tobak. Glycerol har e-nummer E 422. Glycerol fremstilles af animalsk eller vegetabilsk fedt. Er ikke godkendt som sødestof selv om det har sødende virkning.
Forhøjede glycerolkoncentrationer i vine indikerer forurening med Botrytis cinera, som typisk forurener og fordærver vine. Eftersom glycerol ikke forefindes i grape, indikerer høje koncentrationer af glycerol i grapejuice mikrobiel kontaminering.
Enzymreaktionerne:
3 successive enzymreaktioner omdanner glycerol kvantitativt. I den sidste af de 3 enzymreaktioner oxideres NADH til NAD+. Mængden af oxideret NADH er støkiometrisk ækvivalent til mængden af glycerol i prøven.
Mængden af oxideret NADH i enzymreaktionen bestemmes efterfølgende spektrofotometrisk ved at måle lysabsorbansen ved 334, 340 eller 365 nm.
Detektionsniveauet er på 0,4 mg/l - 0,4 g/l
Antall stk pr. pakke:1
Antall pakker pr kartong:33